Mesec i Sunce

Šifra: 013S

6.380,00 RSD

Devetnaesti vek je svetu poklonio impresionističko slikarstvo. Impresionisti su prvi progovorili o tome da se svetlost odražava od predmeta i da nam daje različite "predstave" u boji. Kasnije, već u 20. veku, na mesto metafizike su došli realizam, nadrealizam, postmodernizam. Novi umetnički tokovi su pažnju posmatrača skrenuli ka psihologiji, emocijama i čovekovom odnosu prema svetu. Akumulirajući iskustva impresionista i savremene umetničke tendencije, umetnik pokušava da svoje ideje o harmoniji, o međusobnoj povezanosti svih pojava u svetu izrazi kroz slike.

Glavni likovi u ovoj slici su Sunce i Mesec, bez kojih je nemoguć život na Zemlji. Svakom objektu na platnu je dodeljeno svoje mesto, ali istovremeno umetnik pokazuje da su međusobno povezani. Vezani su zelenom niti svega što je živo. Nije slučajno što je u centru kompozicije autor koristio zelenu boju koja simbolizuje tri primetne simboličke slike i podstiče posmatrača da pronađe ravnotežu u sopstvenoj duši.


Rok isporuke: 7-15 dana nakon uplate.

Napomene: Poštanski troškovi nisu uračunati u cenu slike i iznose 500 dinara bez obzira na broj naručenih slika. Slike se šalju kurirskom službom Aks. Poštarina se plaća u gotovini, prilikom dostave.

Ukoliko želite lično da preuzmete sliku/e (Beograd, Voždovac), molimo vas da to navedete u napomeni prilikom porudžbine (obavestićemo vas kad slika/e budu izrađene i dostaviti vam adresu za preuzimanje).


Šta je kaširana, a šta slika na platnu?

- Kaširana slika (zalepljena) na peni (art foam) je nešto najmodernije na našem tržištu! Slika je odštampana na presovanoj karton peni, a pozadina joj je dodatno učvršćena drvenim ramom i poseduje alkicu za kačenje. Takođe se može zalepiti na zid pomoću dvostrano lepljivog selotejpa.

- Slika na platnu je oduvek imala visoku vrednost. Najpoznatija umetnička dela stvarana su upravo na slikarskom platnu, odnosno kanvasu. Danas, zahvaljujući ogromnom napretku tehnologije, svi imamo mogućnost da uživamo u nečemu što je u ne tako dalekoj prošlosti bilo dostupno samo najvišoj klasi društva.

Slika na kanvasu odnosno slikarskom platnu, zategnuta na blind ramu,  savršeno je rešenje za oplemenjivanje vašeg enterijera!

Komentari (0)