6.380,00 RSD

Na ovoj slici autor stvara apsolutno jedinstvenu kombinaciju linija i boja. Dominacija peščano žute boje vlada nad celim prostorom platna, s kratkim bljeskovima jarko plave, ljubičaste, zelene boje. Kao da posmatramo mapu ljudskih života, koji su zatrepereli u vidu tačke u nizu događaja.

Stiven Hoking je odavno definisao da Vasiona predstavlja niz slučajnosti i zakonomernosti, suprotnosti i podudarnosti. Njenu strukturu sačinjavaju najmanje čestice u "matrici" vremena. Njegovu filozofiju prati i slika S.N. Lazareva, koji je stvorio svoj „osećaj” ogromne Vasione i čovekovog mesta u njoj, gde je on samo malo zrno peska u beskrajnim prostranstvima.

Slika nipošto nema nameru da istakne čovekovu beznačajnost, već da obznani da je on deo žive materije, a da je njegov životni ciklus ništavno mali u kontekstu beskonačnosti vremena, kao blistav nalet emocija iz kojih je satkana tkanina života. Filozofsku pozadinu ove slike svako može samostalno da razmotri i okarakteriše, u tome se i sastoji njena privlačna sila, moć tajnog znanja kome čovek teži.


Rok isporuke: 7-15 dana nakon uplate.

Napomene: Poštanski troškovi nisu uračunati u cenu slike i iznose 500 dinara bez obzira na broj naručenih slika. Slike se šalju kurirskom službom Aks. Poštarina se plaća u gotovini, prilikom dostave.

Ukoliko želite lično da preuzmete sliku/e (Beograd, Voždovac), molimo vas da to navedete u napomeni prilikom porudžbine (obavestićemo vas kad slika/e budu izrađene i dostaviti vam adresu za preuzimanje).


Šta je kaširana, a šta slika na platnu?

- Kaširana slika (zalepljena) na peni (art foam) je nešto najmodernije na našem tržištu! Slika je odštampana na presovanoj karton peni, a pozadina joj je dodatno učvršćena drvenim ramom i poseduje alkicu za kačenje. Takođe se može zalepiti na zid pomoću dvostrano lepljivog selotejpa.

- Slika na platnu je oduvek imala visoku vrednost. Najpoznatija umetnička dela stvarana su upravo na slikarskom platnu, odnosno kanvasu. Danas, zahvaljujući ogromnom napretku tehnologije, svi imamo mogućnost da uživamo u nečemu što je u ne tako dalekoj prošlosti bilo dostupno samo najvišoj klasi društva.

Slika na kanvasu odnosno slikarskom platnu, zategnuta na blind ramu,  savršeno je rešenje za oplemenjivanje vašeg enterijera!

Komentari (0)