Treperenje (platno)

Šifra: 016S

13.000,00 RSD

Kao pulsirajuća lopta na beskrajnom plavom nebu, na slici S.N. Lazareva oslikana je unutrašnja energija. Autor u tome vidi simboličan značaj za svakog od nas. Širokim potezima, energično, u dijagonalnoj dimenziji, autor „vaja“ prostor oko crveno-narandžasto-žute mrlje koja se preliva poput sunčeve svetlosti.

Apstraktno slikarstvo je pozvano da skrene pažnju na unutrašnje čovekovo stanje, ne odvlačeći pažnju na prepoznavanje objekata. Pulsirajuća topla supstanca treperi poput naših osećanja skrivena od hladnog neprijateljskog sveta. Ali postoji li na slici neprijateljstvo? Vidimo samo spokojstvo, što znači da je autoru važno da pokaže emocionalnu koncentraciju, natera posmatrača da se izdvoji od svega što ga okružuje i oseti treperenje svoje energije. Slika vodi ka filozofskim razmišljanjima o ravnoteži osećanja i umeću da ih kontrolišemo.


Rok isporuke: 7-15 dana nakon uplate.


Napomene: Poštanski troškovi nisu uračunati u cenu slike i iznose 500 dinara bez obzira na broj naručenih slika. Slike se šalju kurirskom službom Aks. Poštarina se plaća u gotovini, prilikom dostave.

Ukoliko želite lično da preuzmete sliku/e (Beograd, Voždovac), molimo vas da to navedete u napomeni prilikom porudžbine (obavestićemo vas kad slika/e budu izrađene i dostaviti vam adresu za preuzimanje).


Šta je kaširana, a šta slika na platnu?

- Kaširana slika (zalepljena) na peni (art foam) je nešto najmodernije na našem tržištu! Slika je odštampana na presovanoj karton peni, a pozadina joj je dodatno učvršćena drvenim ramom i poseduje alkicu za kačenje. Takođe se može zalepiti na zid pomoću dvostrano lepljivog selotejpa.

- Slika na platnu je oduvek imala visoku vrednost. Najpoznatija umetnička dela stvarana su upravo na slikarskom platnu, odnosno kanvasu. Danas, zahvaljujući ogromnom napretku tehnologije, svi imamo mogućnost da uživamo u nečemu što je u ne tako dalekoj prošlosti bilo dostupno samo najvišoj klasi društva.

Slika na kanvasu odnosno slikarskom platnu, zategnuta na blind ramu,  savršeno je rešenje za oplemenjivanje vašeg enterijera!

Komentari (0)