14.000,00 RSD

Potezima jarkih i zasićenih boja, poput sledbenika Sezana, autor u svojoj slici otkriva temu igre odsjaja sunca kroz lišće drveća. Još u 19. veku umetnike je veoma interesovala fizika svetlost, sposobnost refleksije raznih predmeta, interakcija svetlosti i senke. Motiv koji je autor odabrao je tipičan ruski pejzaž, što dodaje posebnu atmosferu u slici. Autor, kao da raščlanjuje sunčevu svetlost koja pada kroz lišće na stabla breza.

Metodičnim, ali ekspresivnim potezima četkice, autor nanosi boju na platno, unoseći posebnu energiju u svoj rad. Broj prikazanih breza nije slučajan. Broj četiri u kosmogonijskom i religioznom smislu simbolizuje stabilnost i fundamentalnost, broj je sreće i pozitivne energije.

U svojoj slici "Breze" S.N. Lazarev pronalazi iznenađujuće tačnu kombinaciju lirske slike i emotivnog manira. Jarki kolorit slike stvara energetsku tačku u bilo kom enterijeru, prožimajući vazduh osećajem slobode vetra i topline sunčeve svetlosti koji se promaljaju kroz lišće.


Šta je kaširana, a šta slika na platnu?

- Kaširana slika (zalepljena) na peni (art foam) je nešto najmodernije na našem tržištu! Vaša slika ili fotografija odštampana na presovanoj karton peni koja izgleda kao pločica na zidu. Lepi se direktno na zid (pomoću obostrane lepljive duplofan trake), bez obzira da li je zid od cigle, kamena ili maltera.

- Slika na platnu je oduvek imalo visoku vrednost. Najpoznatija umetnička dela stvarana su upravo na slikarskom platnu, odnosno kanvasu. Danas, zahvaljujući ogromnom napretku tehnologije, svi imamo mogućnost da uživamo u nečemu što je u ne tako dalekoj prošlosti bilo dostupno samo najvišoj klasi društva.

Slika na kanvasu odnosno slikarskom platnu, zategnuta na blind ramu je savršeno rešenje za oplemenjivanje Vašeg ambijenta!

Komentari (0)