7.080,00 RSD

U slikarstvu 20-21. veka od posebnog je značaja simbolika slike na platnu. Refleksija stvarnosti potpuno prelazi u svet fotografije. Otkrivanje autorovih dubokih filozofskih namera postaje deo slike.

Na slikama S. N. Lazareva, mnogo je rečeno bojom, figurama, samim principom građenja kompozicije. Naglašavajući važnost slike, u svojoj slici „Letnji pejzaž” autor postavlja dve palme u centar, koje se nadvijaju nad obalom azurnog okeana. One se izdvajaju na opštoj pozadini, upadaju u oči i postaje jasno da im autor daje poseban smisao.

Visoke palme, koje stoje jedna pored drugog, kao da se međusobno podržavaju, dele sunce, vlagu i vazduh. Krošnje palmi su obojene u ružičasto, od zrakova izlazećeg sunca, simbolizujući početak novog života i nadu u bolje sutra. One su poput simbola jedinstva i uzajamne pomoći, što je čoveku danas najvažnije. Takođe simbolizuju i srodne duše, veru u budućnost, duševni mir i težnju ka zajedničkom cilju.

Slika je prožeta mirom i spokojem, koji je naglašen nežnim pastelnim nijansama plave i zelene - simbolima nade i spokojstva. 


Rok isporuke: 7-15 dana nakon uplate.

Napomene: Poštanski troškovi nisu uračunati u cenu slike i iznose 500 dinara bez obzira na broj naručenih slika. Slike se šalju kurirskom službom Aks. Poštarina se plaća u gotovini, prilikom dostave.

Ukoliko želite lično da preuzmete sliku/e (Beograd, Voždovac), molimo vas da to navedete u napomeni prilikom porudžbine (obavestićemo vas kad slika/e budu izrađene i dostaviti vam adresu za preuzimanje).


Šta je kaširana, a šta slika na platnu?

- Kaširana slika (zalepljena) na peni (art foam) je nešto najmodernije na našem tržištu! Slika je odštampana na presovanoj karton peni, a pozadina joj je dodatno učvršćena drvenim ramom i poseduje alkicu za kačenje. Takođe se može zalepiti na zid pomoću dvostrano lepljivog selotejpa.

- Slika na platnu je oduvek imala visoku vrednost. Najpoznatija umetnička dela stvarana su upravo na slikarskom platnu, odnosno kanvasu. Danas, zahvaljujući ogromnom napretku tehnologije, svi imamo mogućnost da uživamo u nečemu što je u ne tako dalekoj prošlosti bilo dostupno samo najvišoj klasi društva.

Slika na kanvasu odnosno slikarskom platnu, zategnuta na blind ramu,  savršeno je rešenje za oplemenjivanje vašeg enterijera!

Komentari (0)