Iščekivanje praznika

Šifra: 063S

7.080,00 RSD

Umetnost 20. veka je upila u sebe  ogroman broj umetničkih pravaca i autorskih interpretacija: od dela u duhu realizma do formalno-prostornih kompozicija. Upravo je savremena umetnost pokazala da i obična mrtva priroda može da nosi dubok filozofski smisao, da otkrije autorovu zamisao pomoću sredstava koja poseduje.

Tako se u radu S.N. Lazareva "Iščekivanje praznika", čini da je jednostavna kompozicija raspoređena na jednom stolu, tj. u pitanju je različito posuđe. Ali koliko se samo suptilnih, na ivici metafizičkog razumevanja, značenja može pročitati na ovoj slici. Kao da je posuđe na sto postavila brižna domaćica uoči velike praznične gozbe. Njihove ispolirane stranice odražavaju tamnoplavu boju zidova i stolnjaka koji prekriva sto, simbolično pokazujući da crveno-zemljani tonovi predstavljaju toplinu i domaću atmosferu, dok plavo-sivi - nadu i očekivanje.

Posmatrajući ovu kompoziciju, posmatrač kao da upada u taj osećaj napetosti, radosne vreve koja se odvija u kući. Takva slika će se savršeno uklopiti u svaki enterijer i doneće pozitivne emocije njenom vlasniku.


Rok isporuke: 7-15 dana nakon uplate.

Napomene: Poštanski troškovi nisu uračunati u cenu slike i iznose 500 dinara bez obzira na broj naručenih slika. Slike se šalju kurirskom službom Aks. Poštarina se plaća u gotovini, prilikom dostave.

Ukoliko želite lično da preuzmete sliku/e (Beograd, Voždovac), molimo vas da to navedete u napomeni prilikom porudžbine (obavestićemo vas kad slika/e budu izrađene i dostaviti vam adresu za preuzimanje).


Šta je kaširana, a šta slika na platnu?

- Kaširana slika (zalepljena) na peni (art foam) je nešto najmodernije na našem tržištu! Slika je odštampana na presovanoj karton peni, a pozadina joj je dodatno učvršćena drvenim ramom i poseduje alkicu za kačenje. Takođe se može zalepiti na zid pomoću dvostrano lepljivog selotejpa.

- Slika na platnu je oduvek imala visoku vrednost. Najpoznatija umetnička dela stvarana su upravo na slikarskom platnu, odnosno kanvasu. Danas, zahvaljujući ogromnom napretku tehnologije, svi imamo mogućnost da uživamo u nečemu što je u ne tako dalekoj prošlosti bilo dostupno samo najvišoj klasi društva.

Slika na kanvasu odnosno slikarskom platnu, zategnuta na blind ramu,  savršeno je rešenje za oplemenjivanje vašeg enterijera!

Komentari (0)