14.000,00 RSD

Pre mnogo vekova, vatromet, koji su izmislili Kinezi, danas je sastavni deo našeg života. On je direktno povezan sa osećajem praznika, radosti i očekivanja čuda. U svakoj zemlji se trude da izmisle još koloritniji spektakl, pokušavajući da poraze maštu gledaoca. U radu S.N. Lazareva "Vatromet" kombinuju se elemente ilustracije tog grandioznog spektakla s elementima psihoanalize.

Nije slučajno što autor bira tako jarku paletu boja, veoma aktivnih tonova tamnocrvene i narandžaste u centru i mirniju na ivicama kompozicije. Jarke boje su energija koja je skrivena u čoveku, njegove emocije, koje su, poput vatrometa, podložne izviranju, ali ih stalno treba „zauzdavati ”. Hladne boje su obuzdavajući faktori čovekovih emocija – etičkih, onih vezanih za ponašanje, etiku, onih koji ograničavaju naš preterano „otvoren“ odnos prema svetu.

Živopisna slika koju je autor otkrio na ovom platnu, osmišljena je da naštimuje posmatrača na razumevanje sopstvenog unutrašnjeg stanja i kao prilika da ispolji svoj temperament u različitim situacijama. 


Rok isporuke: 7-15 dana nakon uplate.

Napomene: Poštanski troškovi nisu uračunati u cenu slike i iznose 500 dinara bez obzira na broj naručenih slika. Slike se šalju kurirskom službom Aks. Poštarina se plaća u gotovini, prilikom dostave.

Ukoliko želite lično da preuzmete sliku/e (Beograd, Voždovac), molimo vas da to navedete u napomeni prilikom porudžbine (obavestićemo vas kad slika/e budu izrađene i dostaviti vam adresu za preuzimanje).


Šta je kaširana, a šta slika na platnu?

- Kaširana slika (zalepljena) na peni (art foam) je nešto najmodernije na našem tržištu! Slika je odštampana na presovanoj karton peni, a pozadina joj je dodatno učvršćena drvenim ramom i poseduje alkicu za kačenje. Takođe se može zalepiti na zid pomoću dvostrano lepljivog selotejpa.

- Slika na platnu je oduvek imala visoku vrednost. Najpoznatija umetnička dela stvarana su upravo na slikarskom platnu, odnosno kanvasu. Danas, zahvaljujući ogromnom napretku tehnologije, svi imamo mogućnost da uživamo u nečemu što je u ne tako dalekoj prošlosti bilo dostupno samo najvišoj klasi društva.

Slika na kanvasu odnosno slikarskom platnu, zategnuta na blind ramu,  savršeno je rešenje za oplemenjivanje vašeg enterijera!

Komentari (0)