355_0.jpg
Made
in
Russia

Vakuumne ventuze za lice

1.700,00 RSD
Vakuumne ventuze za masažu i podmlađivanje lica (kozmetičke ventuze za masažu lica)

Pakovanje sadrži 4 (četiri) ventuze za lice:

Dve ventuze unutrašnjeg prečnika 12 mm (visina 37 mm)
Dve ventuze unutrašnjeg prečnika 20 mm (visina 30 mm)

Ventuze su izrađene od ekološki čistog medicinskog silikona, koji ne izaziva alergijske reakcije na koži. Ruski proizvod, firme `Medicinski pribori`. Veoma otporan i izdržljiv na eksploataciju, što omogućava da se ventuze koriste i u profesionalnoj praksi.

Primena:

-Stimulacija i regeneracija kože lica
-Peglanje bora i zatezanje kože lica
-Otklanjanje otoka i nadutosti lica
-Korekcija `dvostrukog podbratka`


S godinama, protok krvi u kapilarima se snižava, što negativno utiče na ishranu i zasićenost kože kiseonikom. To neminovno dovodi do pojave bora, smanjene elastičnosti kože i promeni boje.

Vakuumna masaža lica povećava cirkulaciju krvi, poboljšava ishranu ćelija kože, ubrzava regeneraciju kolagena koji pojačava elastičnost kože. Kada se izvodi pravilno, odzivi o upotrebi vakuumne masaže lica su najpozitivniji i ona se može sprovoditi i u kućnim uslovima.

Po završetku procedure, ventuze treba oprati pod mlazom vode, sa tečnošću za pranje posuđa.

Masaža se ne preporučuje u slučaju sledećih bolesti:


Masažu treba sprovoditi oprezno u slučaju: gnojne i upalne kožne bolesti; akutne upale facijalnog nerva; traumatskih povreda na koži; hipertrofičkih ožiljaka; hipertenzije; bradavica; herpesa u akutnom stadijumu; gljivičnih kožnih oboljenja; povišene telesne temperature; psihičkih poremećaja; tumora; stanja alkoholne opijenosti.

Upozorenje:  Tokom prvih procedura, moguća je pojava ekstravazata (supstrata krvi u mikrodozama), što je pokazatelj poremećaja mikrocirkulacije i služi kao pokazatelj za dalje sprovođenje procedure. 


Način sprovođenja masaže

Očistiti kožu lica i vrata mlekom za čišćenje ili specijalnim losionom. Na oblast vrata i dekoltea naneti kozmetičko ulje za masažu. Masažu otpočinjati blagim pokretima «peglanja» pomoću ruku. Postaviti ventuzu, dozirajući snagu vakuuma pritiskanjem «balona». Pričvršćenom ventuzom praviti klizeće masažne pokrete, koji mogu biti pravolinijski, kružni, spiralni, «cik-cak». Masažne pokrete treba sprovoditi lagano, ravnomerno, ritmički, bez prekida. Vreme sprovođenje masaže je individualno, dok se koža blago ne zacrveni. Posle masaže, ne izlazite odmah napolje ukoliko je zima.

1. Shema sprovođenja masaže.

1.1. Mišići vrata
Za masažu koristite ventuzu dijametra 20 mm.
Radite kružne pokrete ventuzom okolo sedmog vratnog pršljena (da biste ga pronašli, neophodno je nagnuti glavu, i to će biti najistureniji pršljen).

Smer kretanja je u smeru kazaljki na časovniku, ne dodirujući sedmi pršljen. Broj pokreta je neparan. Nakon toga raditi masažu trapeznog mišića - od glave prema ramenima, u skladu  sa slikom 1.1. Pokreti se rade 3-7 puta sa svake strane.


1.2 Oblast čela i udubljenja između čela i nosa
Za masažu koristite ventuzu  dijametra 20 mm.

Radite klizeće masažne pokrete vertikalno - odozdo nagore, u skladu sa slikom 1.2, od centra čela nalevo do oblasti slepoočnica i od centra čela nadesno do oblasti slepoočnica, u skladu sa slikom 1.3. Pritom je neophodno pridržavati kožu suprotnom stranom ruke. Nadalje masirajte oblast između čela i nosa. Krećite se pokretima od oblasti između čela i nosa nagore i do sredine obrve sa obe strane naizmenično, u skladu sa slikom 1.4. Raditi 3-4 puta dok se koža blago ne zacrveni.

1.3 Mimičke bore u predelu očiju

Za masažu koristite ventuzu dijametra 12 mm. Stavite kažiprst slobodne ruke malo iznad spoljašnjeg kraja obrve, palac postavite na donji deo očne duplje. Sprovodite masažu ventuzom oko spoljašnjeg kraja oka, polukružno odozgo i nadole, u skladu sa slikom 1.5. Vežbu raditi 3-4 puta.

1.4 Centralni deo lica

Masaža se sprovodi ventuzom dijametra 20 mm. Krećite se ventuzom od uglova usana prema ušnoj školjci. U centru obraza se možete zadržati. Radite vežbu naizmenično, za svaku stranu lica, krećući se pokretima od nozdrva prema slepoočnoj oblasti, u skladu sa slikom 1.6.

Pazite da prilikom vežbe ne dođe do rastezanja kože lice. Da biste to sprečili, fiksirajte rukom kožu sa suprotne strane od smera pokretanja ventuze.

1.5. Bočni deo lica

Za masažne pokrete, preporučuje se početna pozicija sa otvorenim ustima (izgovarajući slovo «O»). Za rad u toj zoni, koristite ventuzu dijametra 20 mm. Pokrećite ventuzu u smeru od ušne školjke ka uglu vilice i u suprotnom smeru 3-4 puta, i od jagodične kosti ka uglu vilice i u suprotnom smeru, u skladu sa slikom 1.7. Radite vežbu 3.4 puta do blagog crvenila na koži.

1.6. Oblast podbratka

Za rad u ovoj zoni, koristite ventuzu dijametra 20 mm. Za odstranjenje masnih naslaga, stavite ventuzu ispod podbratka i pravite ravnomerne, neprekidne kružne pokrete, a zatim obradite i oblast ugla donje vilice u skladu sa slikom 1.8.

1.7. Oblast usta

Za rad u ovoj zoni, koristite ventuzu dijamatra 12 mm. Sprovodite ventuzu okolo usana kružno, otvorivši usta i naprežući mišiće usta, u skladu sa slikom 1.9.
Komentari (0)