Makrobiotika energetska hrana Kacudžo Niši - e-knjiga

700,00 RSD

Makrobiotičku ishranu su od davnina nazivali „Hranom koja poboljšava misli“. Poboljšanje misli je prvenstveno jasnoća misli, svetlost uma kome ništa ne stvara prepreku da isijava i zadivljuje ceo svet svojim prosvetljenim stanjem. Menjajući energiju tela pomoću hrane, mi blagotvorno utičemo i na duh. Postajemo srećniji, jer prestajemo da budemo tužni, loše raspoloženi, obuzeti strahovima, tugom i s teretom na duši. Sve se ovo može dostići pravilnom ishranom.

Režim ishrane u manastirima zen-budizma nisu osmislili sami monasi – on postoji već pet hiljada godina. Stari Grci su takvu hranu nazvali makrobiotikom. Ta reč se prevodi kao „veliki život“, „dug život“, ili „potpun život“. Ali, u njoj postoji i drugi smisao: čovek dostiže kvalitetan život koristeći „potpune“, cele, tj. prirodne namirnice koje nisu bile podvrgnute nasilju od strane čoveka, i koje ne zahtevaju dodatnu preradu.

Zadatak čoveka koji želi da bude zdrav jeste da dobija iz spoljašnjeg sveta energiju jin i jang u harmoniji, u razumnom, pravilnom odnosu - u takvom odnosu u kome se nalaze u Prirodi. Upravo sa akcentom na energetsku ravnotežu, izgrađen je jedinstven sistem ishrane - makrobiotika, koja je neophodna karika Sistema zdravlja Kacudžo Nišija. U knjizi ćete pronaći i recepte makrobiotičke kuhinje, apsolutno dostupne svima.

Komentari (0)