Traganje za jedinstvom

Šifra: 02S

5.900,00 RSD
Škola ruske avangarde ostavila je neizbrisive tragove u ruskoj umetnosti dvadesetog veka i u duši svakog savremenog umetnika.

Kompozicione tehnike karakteristične za to vreme, principe konstruisanja svetlosti i senke, prostora i koncentracije na jednostavnim objektima u potpunosti koristi i S.N. Lazarev u svom delu „Traganje za jedinstvom“.

Kontrastne šeme boja na platnu, geometrija pozadine i površina na kojoj leže školjke, kao da se vide kroz prizmu iskrivljenog ogledala. Kao da iskidani ritam pozadine kida sliku na deliće. I samo su morske školjke statične i postojane u svojoj mirnoći i nevezanosti. U njima zvuči jedinstvena morska simfonija i večni šum talasa. U njima se oseća harmonija dve suprotnosti. U njima je založen temelj života – celovitost slike i jedinstvo suprotnosti. Ove školjke su nedeljiv organizam koji je imun na haos spoljašnjeg sveta.

Rok isporuke: 7-15 dana nakon uplate.

Napomene: Poštanski troškovi nisu uračunati u cenu slike i iznose 500 dinara bez obzira na broj naručenih slika. Slike se šalju kurirskom službom Aks. Poštarina se plaća u gotovini, prilikom dostave.

Ukoliko želite lično da preuzmete sliku/e (Beograd, Voždovac), molimo vas da to navedete u napomeni prilikom porudžbine (obavestićemo vas kad slika/e budu izrađene i dostaviti vam adresu za preuzimanje).


Šta je kaširana, a šta slika na platnu?

- Kaširana slika (zalepljena) na peni (art foam) je nešto najmodernije na našem tržištu! Slika je odštampana na presovanoj karton peni, a pozadina joj je dodatno učvršćena drvenim ramom i poseduje alkicu za kačenje. Takođe se može zalepiti na zid pomoću dvostrano lepljivog selotejpa.

- Slika na platnu je oduvek imala visoku vrednost. Najpoznatija umetnička dela stvarana su upravo na slikarskom platnu, odnosno kanvasu. Danas, zahvaljujući ogromnom napretku tehnologije, svi imamo mogućnost da uživamo u nečemu što je u ne tako dalekoj prošlosti bilo dostupno samo najvišoj klasi društva.

Slika na kanvasu odnosno slikarskom platnu, zategnuta na blind ramu,  savršeno je rešenje za oplemenjivanje vašeg enterijera!

Komentari (0)