Istočno gostoprimstvo (platno)

Šifra: 07S

13.000,00 RSD

ZA PORODIČNU HARMONIJU

Nastavljajući temu Istoka, S.N. Lazarev svoju mrtvu prirodu slika s narovima, smokvama i jabukama. Kompoziciju sa obe strane zatvaraju flaše različitih oblika i boje koje stoje na stolu. Ako govorimo o simboličkoj analizi slike, onda nam na pamet dolazi personifikacija porodičnih vrednosti. 

Možemo maštati i zamisliti da je crvena činija strogih geometrijskih obrisa glava porodice, plava flaša mekih oblika je čuvarka ognjišta, čaša je kuća, a voće su plodovi s te ljubavi - deca. Govorimo o fantazijskoj slici, jer svako može da u slici vidi nešto svoje.

Autor je savršeno dočarao najsuptilnije prelive u crvene, narandžaste, žute boje, obogatio ih je postavljanjem na stolnjak plavo-zelenih nijansi. Autor precizno proverava kompoziciju da bi pokazao da u svetu postoji koncept slične simetrije. Delo izgleda odlično i kao realistična mrtva priroda i kao filozofski slikovni odraz autora.


Rok isporuke: 7-15 dana nakon uplate.

Napomene: Poštanski troškovi nisu uračunati u cenu slike i iznose 500 dinara bez obzira na broj naručenih slika. Slike se šalju kurirskom službom Aks. Poštarina se plaća u gotovini, prilikom dostave.

Ukoliko želite lično da preuzmete sliku/e (Beograd, Voždovac), molimo vas da to navedete u napomeni prilikom porudžbine (obavestićemo vas kad slika/e budu izrađene i dostaviti vam adresu za preuzimanje).


Šta je kaširana, a šta slika na platnu?

- Kaširana slika (zalepljena) na peni (art foam) je nešto najmodernije na našem tržištu! Slika je odštampana na presovanoj karton peni, a pozadina joj je dodatno učvršćena drvenim ramom i poseduje alkicu za kačenje. Takođe se može zalepiti na zid pomoću dvostrano lepljivog selotejpa.

- Slika na platnu je oduvek imala visoku vrednost. Najpoznatija umetnička dela stvarana su upravo na slikarskom platnu, odnosno kanvasu. Danas, zahvaljujući ogromnom napretku tehnologije, svi imamo mogućnost da uživamo u nečemu što je u ne tako dalekoj prošlosti bilo dostupno samo najvišoj klasi društva.

Slika na kanvasu odnosno slikarskom platnu, zategnuta na blind ramu,  savršeno je rešenje za oplemenjivanje vašeg enterijera!

Komentari (0)