Zalazak Sunca na moru (platno)

Šifra: 010S

13.000,00 RSD

Svaki slikar koristi određena pomagala da aktivno izrazi svoje ideje. Boja slike je od velikog značaja za slikara jer pri istovetnom građenju kompozicije, ali uz različit izbor palete boja, slika može da izrazi potpuno različita raspoloženja i ispuni različite zadatke.

Na slici "Zalazak Sunca na moru " S.N. Lazarev nastoji da ovekoveči neuhvatljivi osećaj promene boja u toku zalaska Sunca, da analizira osećaj realnosti i nerealnosti koji se uvek javljaju prilikom posmatranja svetlosti koja odlazi u tamu.

Živopisna konstrukcija je izgrađena tako da se može osetiti svaki trenutak dana koji prolazi, zapljuskivanje talasa i toplina peščane plaže. Jasno strukturiranje kolornih pruga stvara efekat efemerne slike, njene sablasne neodređenosti. Krećući se od boje ka boji kroz celu sliku, nehotice analiziramo svoje stanje, pokušavajući da se prilagodimo prihvatanju-odbacivanju svake nijanse. Neka nijansa može da nas nedokučivo uznemiri, a neka nas, naprotiv, može dovesti u stanje dubokog spokoja i duševnog mira.


Rok isporuke: 7-15 dana nakon uplate.

Napomene: Poštanski troškovi nisu uračunati u cenu slike i iznose 500 dinara bez obzira na broj naručenih slika. Slike se šalju kurirskom službom Aks. Poštarina se plaća u gotovini, prilikom dostave.

Ukoliko želite lično da preuzmete sliku/e (Beograd, Voždovac), molimo vas da to navedete u napomeni prilikom porudžbine (obavestićemo vas kad slika/e budu izrađene i dostaviti vam adresu za preuzimanje).


Šta je kaširana, a šta slika na platnu?

- Kaširana slika (zalepljena) na peni (art foam) je nešto najmodernije na našem tržištu! Slika je odštampana na presovanoj karton peni, a pozadina joj je dodatno učvršćena drvenim ramom i poseduje alkicu za kačenje. Takođe se može zalepiti na zid pomoću dvostrano lepljivog selotejpa.

- Slika na platnu je oduvek imala visoku vrednost. Najpoznatija umetnička dela stvarana su upravo na slikarskom platnu, odnosno kanvasu. Danas, zahvaljujući ogromnom napretku tehnologije, svi imamo mogućnost da uživamo u nečemu što je u ne tako dalekoj prošlosti bilo dostupno samo najvišoj klasi društva.

Slika na kanvasu odnosno slikarskom platnu, zategnuta na blind ramu,  savršeno je rešenje za oplemenjivanje vašeg enterijera!

Komentari (0)