Trojica (platno)

Šifra: 022S

13.000,00 RSD
Poznata vizija Svete Trojice koja se javila u pustinji Avraamu i Sari, dobila je kanonski oblik u umetnosti. Likove tri Anđela oko trpeze s prinetim hlebom i vinom (simbol Pričešća i budućih Hristovih stradanja) večna su inspiracija ikonopisaca i slikara. Proporcionalnost slike govori o jednakosti među anđelima, a samo boja odeće posmatraču govori gde je Bog Otac, Bog Sin, Bog Duh Sveti.

U stvaralaštvu S.N. Lazareva, motiv starozavetne Svete Trojice pronalazi sličnu, ali ipak donekle drugačiju figurativno-simboličku nijansu. Svaki od prikazanih anđela, kako i priliči uzorcima ikonopisa, identičan je. Međutim, njihov raspored oko okruglog stola je neobičan. U prvom planu sede dva anđela, a središnji stoji, kao da ih grli svojim krilima. Dvojica drže čaše u rukama, treći ih samo blagosilja. Tako, na tradicionalan, ali modernizovan način, umetnik posmatraču prenosi važnu filozofsku misao – u životu, kakav god on bio, jako su važni podrška, poštovanje i jedinstvo.  Upravo jedinstvo u može da izdrži sva iskušenja i dovede čoveka do željenog cilja.
Rok isporuke: 7-15 dana nakon uplate.

Napomene: Poštanski troškovi nisu uračunati u cenu slike i iznose 500 dinara bez obzira na broj naručenih slika. Slike se šalju kurirskom službom Aks. Poštarina se plaća u gotovini, prilikom dostave.

Ukoliko želite lično da preuzmete sliku/e (Beograd, Voždovac), molimo vas da to navedete u napomeni prilikom porudžbine (obavestićemo vas kad slika/e budu izrađene i dostaviti vam adresu za preuzimanje).


Šta je kaširana, a šta slika na platnu?

- Kaširana slika (zalepljena) na peni (art foam) je nešto najmodernije na našem tržištu! Slika je odštampana na presovanoj karton peni, a pozadina joj je dodatno učvršćena drvenim ramom i poseduje alkicu za kačenje. Takođe se može zalepiti na zid pomoću dvostrano lepljivog selotejpa.

- Slika na platnu je oduvek imala visoku vrednost. Najpoznatija umetnička dela stvarana su upravo na slikarskom platnu, odnosno kanvasu. Danas, zahvaljujući ogromnom napretku tehnologije, svi imamo mogućnost da uživamo u nečemu što je u ne tako dalekoj prošlosti bilo dostupno samo najvišoj klasi društva.

Slika na kanvasu odnosno slikarskom platnu, zategnuta na blind ramu,  savršeno je rešenje za oplemenjivanje vašeg enterijera!

Komentari (0)