Otkrovenje (platno)

Šifra: 023S

13.000,00 RSD
Simbolizam u umetnosti je poznat još iz vremena drevnih kultura - staroegipatske, starogrčke, sumersko-akadske, sasanijske i mnogih drugih. Svaki narod, vaspitan na tradicijama i verovanjima svojih predaka, formirao je svoj jezik simbola i slika. Za njih se zna zahvaljujući naučnim radovima arheologa i stručnjaka za drevne tekstove. Ove slike su se pojavljivale više puta u kasnijim epohama, i svaki put su bile ispunjene novim smislom. 
Veliko se vidi u jednostavnom - ovako se može protumačiti ono što je kodirano u slici "Otkrovenje". Motiv morske školjke se kod starih Grka susreće i personifikuje sliku Venere koja se uzdiže iz morske pene. Prema mitovima, Triton, bog mora, trubio je u školjku. Ali da li je to tako po shvatanju autora? 

Naziv slike nas navodi na razmišljanje o otkrivanju nečeg novog, nečeg nepoznatog. Kao da treba da se zagledamo unutar školjke kao u dubinu svoje svesti. Pronađemo odgovore osluškujući šum mora. Možda ovde postoji i simbol rođenja, rođenja novog sveta, novog Ja... Slika daje nagoveštaje, ali svako će pronaći odgovor za sebe.

Rok isporuke: 7-15 dana nakon uplate.

Napomene: Poštanski troškovi nisu uračunati u cenu slike i iznose 500 dinara bez obzira na broj naručenih slika. Slike se šalju kurirskom službom Aks. Poštarina se plaća u gotovini, prilikom dostave.

Ukoliko želite lično da preuzmete sliku/e (Beograd, Voždovac), molimo vas da to navedete u napomeni prilikom porudžbine (obavestićemo vas kad slika/e budu izrađene i dostaviti vam adresu za preuzimanje).


Šta je kaširana, a šta slika na platnu?

- Kaširana slika (zalepljena) na peni (art foam) je nešto najmodernije na našem tržištu! Slika je odštampana na presovanoj karton peni, a pozadina joj je dodatno učvršćena drvenim ramom i poseduje alkicu za kačenje. Takođe se može zalepiti na zid pomoću dvostrano lepljivog selotejpa.

- Slika na platnu je oduvek imala visoku vrednost. Najpoznatija umetnička dela stvarana su upravo na slikarskom platnu, odnosno kanvasu. Danas, zahvaljujući ogromnom napretku tehnologije, svi imamo mogućnost da uživamo u nečemu što je u ne tako dalekoj prošlosti bilo dostupno samo najvišoj klasi društva.

Slika na kanvasu odnosno slikarskom platnu, zategnuta na blind ramu,  savršeno je rešenje za oplemenjivanje vašeg enterijera!

Komentari (0)