Lišće vijori na vetru (platno)

Šifra: 037S

14.000,00 RSD

ZA OTVARANJE OSEĆANJA

Potraga za složenom prostornom kompozicijom fascinirala je slikare s kraja 19. i početka 20. veka. Razmišljali su o otkrivanju plastičnih osobina objekta, kako da zabeleže pokret, iskrivlje i transformišu prostor. Isto tako, u svom radu „Lišće vijori na vetru“, S.N. Lazarev likovnim sredstvima priprema prostor u kome živi cvet. Možemo da osetimo kretanje vazdušnih struka oko cveta, vibracije njegovih listova. Zato njegovi listovi tako lepo svetlucaju na suncu, igrajući se različitim bojama.

Složeni pregibi listova, gotovo modularno ponavljanje istog kopljastog elementa, bogatstvo boja svedoče o autorovom pokušaju da sagleda raznovrsnost i prostorni volumen. Možda autor povezuje sliku ovog cveta sa slikom samog sebe, svog života.

Autor kao da želi da pokaže da je naša porodica koren koji nas hrani; da su naša verovanja centralna osnova; iskustvo koje dobijamo tokom života je lišće; emocije su cveće. A sve što se okreće oko nas je samo lagani vetar koji može samo da uzburka lišće i cveće, ali nikad neće povrediti koren ili slomiti stablo. Slika nas uči tome kako treba da se odnosimo prema životu i svom okruženju.


Rok isporuke: 7-15 dana nakon uplate.

Napomene: Poštanski troškovi nisu uračunati u cenu slike i iznose 500 dinara bez obzira na broj naručenih slika. Slike se šalju kurirskom službom Aks. Poštarina se plaća u gotovini, prilikom dostave.

Ukoliko želite lično da preuzmete sliku/e (Beograd, Voždovac), molimo vas da to navedete u napomeni prilikom porudžbine (obavestićemo vas kad slika/e budu izrađene i dostaviti vam adresu za preuzimanje).


Šta je kaširana, a šta slika na platnu?

- Kaširana slika (zalepljena) na peni (art foam) je nešto najmodernije na našem tržištu! Slika je odštampana na presovanoj karton peni, a pozadina joj je dodatno učvršćena drvenim ramom i poseduje alkicu za kačenje. Takođe se može zalepiti na zid pomoću dvostrano lepljivog selotejpa.

- Slika na platnu je oduvek imala visoku vrednost. Najpoznatija umetnička dela stvarana su upravo na slikarskom platnu, odnosno kanvasu. Danas, zahvaljujući ogromnom napretku tehnologije, svi imamo mogućnost da uživamo u nečemu što je u ne tako dalekoj prošlosti bilo dostupno samo najvišoj klasi društva.

Slika na kanvasu odnosno slikarskom platnu, zategnuta na blind ramu,  savršeno je rešenje za oplemenjivanje vašeg enterijera!

Komentari (0)