Praznik

Šifra: 042S

7.080,00 RSD

Slika „Praznik” je alegorijski prikaz složenog višeslojnog psihološkog fenomena, koji je po svojoj emocionalnoj obojenosti sličan osećanjima radosti i ljubavi. S.N. Lazarev u svojoj slici „Praznik” na pozadini naizmeničnih vertikalnih pruga, u kojima se može razlikovati smena dana i noći, u jarkim bojama prikazuje crvene, ružičaste, žute lopte. Kao da je praznik iskočio kao upadljiva tačka u nizu naših svakodnevnih briga.

Kao što je jednom prilikom rekao Kazimir Maljevič: „Slika je boja koja je ugrađena u naše telo. Njeni izlivi znaju da budu veliki i zahtevni." Tako i autor slike nastoji da nauči posmatrača da uoči svetle trenutke, male i velike svečane događaje zbog kojih se osećamo živim!


Rok isporuke: 7-15 dana nakon uplate.

Napomene: Poštanski troškovi nisu uračunati u cenu slike i iznose 500 dinara bez obzira na broj naručenih slika. Slike se šalju kurirskom službom Aks. Poštarina se plaća u gotovini, prilikom dostave.

Ukoliko želite lično da preuzmete sliku/e (Beograd, Voždovac), molimo vas da to navedete u napomeni prilikom porudžbine (obavestićemo vas kad slika/e budu izrađene i dostaviti vam adresu za preuzimanje).


Šta je kaširana, a šta slika na platnu?

- Kaširana slika (zalepljena) na peni (art foam) je nešto najmodernije na našem tržištu! Slika je odštampana na presovanoj karton peni, a pozadina joj je dodatno učvršćena drvenim ramom i poseduje alkicu za kačenje. Takođe se može zalepiti na zid pomoću dvostrano lepljivog selotejpa.

- Slika na platnu je oduvek imala visoku vrednost. Najpoznatija umetnička dela stvarana su upravo na slikarskom platnu, odnosno kanvasu. Danas, zahvaljujući ogromnom napretku tehnologije, svi imamo mogućnost da uživamo u nečemu što je u ne tako dalekoj prošlosti bilo dostupno samo najvišoj klasi društva.

Slika na kanvasu odnosno slikarskom platnu, zategnuta na blind ramu,  savršeno je rešenje za oplemenjivanje vašeg enterijera!

Komentari (0)