Proleće

Šifra: 044S

7.080,00 RSD

Slika „Proleće“ urađena je u maniru ranih radova Pol Sezana, za koga je, kao i za druge postimpresioniste, bilo važno prikazati igru svetlosti i senke, otkriti suštinu materije na osnovu reflektivnih svojstava predmeta. S.N. Lazarev nije slučajno odabrao nežne nijanse zelene boje s odsjajima plave i zlatne. Kao da su se sunčevi zraci zaigrali u lišću drveća, dajući im neponovljivo treperavo svetlo.

Autor kao da je želeo da s posmatračem podeli tu ogromnu lepezu vitalnosti koja se budi samo u proleće i može da na psihoemocionalnom nivou nadoknadi gubitak energije nakon dugog zimskog perioda.

Autor takođe uvodi u radnju slike motiv koji podržava opštu ideju pozitivnog raspoloženja. To je motiv vazdušastih balona koji kao da govore o tome da treba da se prema životu odnosimo staloženije, da treba da se oslobodimo svojih negativnih emocija i one će se vinuti u nebo i doneti željeno oslobođenje.

Prolećno raspoloženje, koje je savršeno preneto svakim potezom četkice, daće posebnu draž svakom enterijeru. 


Rok isporuke: 7-15 dana nakon uplate.

Napomene: Poštanski troškovi nisu uračunati u cenu slike i iznose 500 dinara bez obzira na broj naručenih slika. Slike se šalju kurirskom službom Aks. Poštarina se plaća u gotovini, prilikom dostave.

Ukoliko želite lično da preuzmete sliku/e (Beograd, Voždovac), molimo vas da to navedete u napomeni prilikom porudžbine (obavestićemo vas kad slika/e budu izrađene i dostaviti vam adresu za preuzimanje).


Šta je kaširana, a šta slika na platnu?

- Kaširana slika (zalepljena) na peni (art foam) je nešto najmodernije na našem tržištu! Slika je odštampana na presovanoj karton peni, a pozadina joj je dodatno učvršćena drvenim ramom i poseduje alkicu za kačenje. Takođe se može zalepiti na zid pomoću dvostrano lepljivog selotejpa.

- Slika na platnu je oduvek imala visoku vrednost. Najpoznatija umetnička dela stvarana su upravo na slikarskom platnu, odnosno kanvasu. Danas, zahvaljujući ogromnom napretku tehnologije, svi imamo mogućnost da uživamo u nečemu što je u ne tako dalekoj prošlosti bilo dostupno samo najvišoj klasi društva.

Slika na kanvasu odnosno slikarskom platnu, zategnuta na blind ramu,  savršeno je rešenje za oplemenjivanje vašeg enterijera!

Komentari (0)