Životni cilj (platno)

Šifra: 052S

14.000,00 RSD

Pred putnikom se prostiru beskrajna prostranstva, retko drveće u čijoj se senci možete sakriti od vrućine, i planine koje se pojavljuju u izmaglici sparnog dana. Upravo ovako slikar S. N. Lazarev vidi život. Autor je stil slikanja odabrao u duhu Sarjana, Utkina i Kuznjecova - majstora simbolizma ranog dvadesetog veka. Ideološka simbolika motiva koja je svojstvena njihovim slikama,  uvodila je u stanje blaženstva i fizičke opuštenosti. Koristeći njihove umetničke tehnike, Lazarev dostiže potpuno drugačije shvatanje pejzaža.

Pred nama je polje pšenice, čija nas zrna svakodnevno hrane. Slična su našem svakodnevnom životu, koji je prepun jednolične hrane. Pažnju posmatrača privlače usamljena palma i retke grupe stabala u obliku kupe - simbol naših svakodnevnih dostignuća, onih koja zahtevaju minimum napora. U pozadini se uzdižu planine, predivne i daleke. One su naš cilj, cilj kome moramo da težimo. Penjući se na njihov vrh, možemo dotaknuti nebo. Tamo nema hrane za telo, ali postoji hrana za duhovni rast.


Rok isporuke: 7-15 dana nakon uplate.

Napomene: Poštanski troškovi nisu uračunati u cenu slike i iznose 500 dinara bez obzira na broj naručenih slika. Slike se šalju kurirskom službom Aks. Poštarina se plaća u gotovini, prilikom dostave.

Ukoliko želite lično da preuzmete sliku/e (Beograd, Voždovac), molimo vas da to navedete u napomeni prilikom porudžbine (obavestićemo vas kad slika/e budu izrađene i dostaviti vam adresu za preuzimanje).


Šta je kaširana, a šta slika na platnu?

- Kaširana slika (zalepljena) na peni (art foam) je nešto najmodernije na našem tržištu! Slika je odštampana na presovanoj karton peni, a pozadina joj je dodatno učvršćena drvenim ramom i poseduje alkicu za kačenje. Takođe se može zalepiti na zid pomoću dvostrano lepljivog selotejpa.

- Slika na platnu je oduvek imala visoku vrednost. Najpoznatija umetnička dela stvarana su upravo na slikarskom platnu, odnosno kanvasu. Danas, zahvaljujući ogromnom napretku tehnologije, svi imamo mogućnost da uživamo u nečemu što je u ne tako dalekoj prošlosti bilo dostupno samo najvišoj klasi društva.

Slika na kanvasu odnosno slikarskom platnu, zategnuta na blind ramu,  savršeno je rešenje za oplemenjivanje vašeg enterijera!

Komentari (0)