Obala

Šifra: 053S

7.080,00 RSD

Napuštena obala i morska daljina koja očarava svojim ravnomernim kretanjem talasa, drveće koje nadnosi senku na zagrejani pesak... U najboljim slikarskim tradicijama Pariske škole, lišće koje se nalazi u centru palme izrađeno je s posebnom ljubavlju. Od prvog trenutka pogled se prikiva za nju, zastaje i tek nakon par trenutka, klizi pored nje ka morskoj površini. Kompoziciono izdvajajući ovaj fragment slike, autor ističe njen značaj. Jer, ni za koga nije tajna da je palma simbol plodnosti, dugovečnosti, pa čak i besmrtnosti. U toplim podnebljima ona je i zaštitnik, i hraniteljka i svetionik za putnike.

Na ovoj slici autor kao da želi da pokaže koliko je more privlačno svojim blagim šuštanjem talasa, primamljivom daljinom, koliko je zemlja plemenita u težnji da podrži čoveka. Svetloplave i ljubičaste nijanse na slici zaranjaju posmatrača u stanje smirenosti i duboke unutrašnje kontemplacije i izazivaju osećaj dubokog zadovoljstva sobom i svetom oko sebe.


Rok isporuke: 7-15 dana nakon uplate.

Napomene: Poštanski troškovi nisu uračunati u cenu slike i iznose 500 dinara bez obzira na broj naručenih slika. Slike se šalju kurirskom službom Aks. Poštarina se plaća u gotovini, prilikom dostave.

Ukoliko želite lično da preuzmete sliku/e (Beograd, Voždovac), molimo vas da to navedete u napomeni prilikom porudžbine (obavestićemo vas kad slika/e budu izrađene i dostaviti vam adresu za preuzimanje).


Šta je kaširana, a šta slika na platnu?

- Kaširana slika (zalepljena) na peni (art foam) je nešto najmodernije na našem tržištu! Slika je odštampana na presovanoj karton peni, a pozadina joj je dodatno učvršćena drvenim ramom i poseduje alkicu za kačenje. Takođe se može zalepiti na zid pomoću dvostrano lepljivog selotejpa.

- Slika na platnu je oduvek imala visoku vrednost. Najpoznatija umetnička dela stvarana su upravo na slikarskom platnu, odnosno kanvasu. Danas, zahvaljujući ogromnom napretku tehnologije, svi imamo mogućnost da uživamo u nečemu što je u ne tako dalekoj prošlosti bilo dostupno samo najvišoj klasi društva.

Slika na kanvasu odnosno slikarskom platnu, zategnuta na blind ramu,  savršeno je rešenje za oplemenjivanje vašeg enterijera!

Komentari (0)