Svetlosni krugovi

Šifra: 058S

7.080,00 RSD

U potrazi za jednostavnim slikovnim značenjima, majstori ruske avangarde gradili su svoje kompozicije na kontrastima volumetrijskih i ravnih figura, hladnih i toplih boja, bliže i dalje perspektive. S.N. Lazarev je takođe koristio ovu tehniku u svom slikarstvu, značajno proširivši granice poznavanja kompozicionog eksperimenta. Posedujući znanje iz oblasti psihološke analize, autor se ne zaustavlja na čistom slikovnom eksperimentu, već gradi posebne duboke odnose između prikazanih objekata.

Linije u pozadini se nalaze u stalnom pokretu. Krugovi su, pak, zamrli u vazduhu. Hladne pozadinske nijanse naglašavaju toplinu i vazdušastost krugova. Autor „tera“ posmatrača da se koncentriše na krugovima, da u mislima zaustavi tok vremena i da za trenutak zastane. Autor kao da govori: najvrednije na ovom svetu je trenutak u kome postojiš, a sve ostalo je prolazno.


Rok isporuke: 7-15 dana nakon uplate.

Napomene: Poštanski troškovi nisu uračunati u cenu slike i iznose 500 dinara bez obzira na broj naručenih slika. Slike se šalju kurirskom službom Aks. Poštarina se plaća u gotovini, prilikom dostave.

Ukoliko želite lično da preuzmete sliku/e (Beograd, Voždovac), molimo vas da to navedete u napomeni prilikom porudžbine (obavestićemo vas kad slika/e budu izrađene i dostaviti vam adresu za preuzimanje).


Šta je kaširana, a šta slika na platnu?

- Kaširana slika (zalepljena) na peni (art foam) je nešto najmodernije na našem tržištu! Slika je odštampana na presovanoj karton peni, a pozadina joj je dodatno učvršćena drvenim ramom i poseduje alkicu za kačenje. Takođe se može zalepiti na zid pomoću dvostrano lepljivog selotejpa.

- Slika na platnu je oduvek imala visoku vrednost. Najpoznatija umetnička dela stvarana su upravo na slikarskom platnu, odnosno kanvasu. Danas, zahvaljujući ogromnom napretku tehnologije, svi imamo mogućnost da uživamo u nečemu što je u ne tako dalekoj prošlosti bilo dostupno samo najvišoj klasi društva.

Slika na kanvasu odnosno slikarskom platnu, zategnuta na blind ramu,  savršeno je rešenje za oplemenjivanje vašeg enterijera!

Komentari (0)