Čempresi

Šifra: 062S

7.080,00 RSD

Čempres se od davnina u mnogim narodima smatra misterioznim i svetim drvetom. Rasprostranjen po Mediteranu, Aziji, pa čak i Americi, on je u svim kulturama čvrsto održao svoj simbolički smisao: plodnost i dugovečnost.

Na slici S.N. Lazareva, vitki obrisi čempresa prikazani su na pozadini dalekih planina prekrivenih blagom izmaglicom, kao da je autor ne samo zabeležio sliku koju je video, već je izgradio svoj odnos sa njom. Sve nijanse, kontrasti oblika, stremljenje čempresa ka nebu i spokoj planina su neverovatno precizno preneseni. Životvorna boja slike će posmatraču pokloniti dobro raspoloženje i povećati mu životnu energiju.

Slika je prožeta mirom i spokojem, što je naglašeno nežnim pastelnim nijansama plave i zelene - simbolima nade i bezbrižnosti. Celovitost slike postiže se jednostavnim umetničkim tehnikama. Platno će prelepo odgovarati svakom enterijeru, u bilo kom stilskom maniru.


Rok isporuke: 7-15 dana nakon uplate.

Napomene: Poštanski troškovi nisu uračunati u cenu slike i iznose 500 dinara bez obzira na broj naručenih slika. Slike se šalju kurirskom službom Aks. Poštarina se plaća u gotovini, prilikom dostave.

Ukoliko želite lično da preuzmete sliku/e (Beograd, Voždovac), molimo vas da to navedete u napomeni prilikom porudžbine (obavestićemo vas kad slika/e budu izrađene i dostaviti vam adresu za preuzimanje).


Šta je kaširana, a šta slika na platnu?

- Kaširana slika (zalepljena) na peni (art foam) je nešto najmodernije na našem tržištu! Slika je odštampana na presovanoj karton peni, a pozadina joj je dodatno učvršćena drvenim ramom i poseduje alkicu za kačenje. Takođe se može zalepiti na zid pomoću dvostrano lepljivog selotejpa.

- Slika na platnu je oduvek imala visoku vrednost. Najpoznatija umetnička dela stvarana su upravo na slikarskom platnu, odnosno kanvasu. Danas, zahvaljujući ogromnom napretku tehnologije, svi imamo mogućnost da uživamo u nečemu što je u ne tako dalekoj prošlosti bilo dostupno samo najvišoj klasi društva.

Slika na kanvasu odnosno slikarskom platnu, zategnuta na blind ramu,  savršeno je rešenje za oplemenjivanje vašeg enterijera!

Komentari (0)