Dragan Lončar: Stres - od ometača do pokretača (mp4)

Šifra: E003

1.500,00 RSD

Koliko puta ste čuli: "Izbegavajte stres i sačuvaćete zdravlje. Distancirajte se od nekih ljudi, izbegavajte teške situacije na poslu, gužvu u saobraćaju, velike napore, zaobiđite, preskočite, povucite se, sve je rizično, opasno, nepotrebno...?"

Čak i kad bi ovo bilo tačno, u današnjim uslovima života to uopšte više nije moguće izbeći. Na sreću, stres je upravo sve suprotno od onoga što su nas učili i čime nas plaše.

Stres nisu nepoželjne okolnosti i neprijatni ljudi, stres nije neispunjenje želja i teški uslovi života. Stres nije izvan nas i izvan naše kontrole. I još važnije - stresa ne treba da se plašimo.

Stres je neizbežan i prirodan, a može i treba da bude i blagotvoran uslov zdravlja i razvoja, samo kad naučimo kako da s njim rukujemo.

Raspolažemo brojnim alatima i veštinama, a nadohvat ruke su nam drevne i blagotvorne prakse da bismo postali otporni i samouvereni u svakom stresu.

Stres nije bauk. Naprotiv, bez njega nema ni razvoja ni života.

U toplini i bezbednosti svog doma, tokom više od 3 sata, upoznaćemo se s detaljnim duhovnim objašnjenjima o tome šta je stres i kako je povezan s karmom, biće praktično demonstrirane tehnike i vođene meditacije protiv stresa, a u trećem delu učitelj Lončar će odgovarati na uživo postavljena pitanja učesnika.

Nauči kako da zadržiš smirenost u svakom izazovu, kako da kontrolišeš i svesno biraš svoju reakciju u svim okolnostima i kako da stres, umesto u strah i paniku, u tebi preraste u radostan udah zdravim i punim plućima.


🕙 Satnica radionice:
• 19:00 - predavanje, praktičan rad (90 min.)
• Odgovori na pitanja učesnika (90 min.)


Detaljan opis radionice:

Šta je stres i koje sve nivoe našeg bića on zahvata?

Stres je najveći izazov na putu realizacije naše Božanske prirode kao stanja trajne slobode i radosti. Ali stres nije izvan nas. On je u nama i bez rada na sebi nemoguće ga je izbeći. Najvažnije pitanje je kako da stres od najveće smetnje preobrazimo u blagotvorni uslov našeg razvoja.

Celokupan naš život je latentni stres. Ego, inercijom svoje prirode, teži da se poistoveti i sjedini sa svim njegovim važnim segmentima kao što su porodica, posao, kuća, novac, odnosi, status, karijera... Zbog tog sjedinjenja i sama pomisao na njihov mogući gubitak drži nas u stalnoj strepnji i napetosti koje nam potom na duže staze ugrožavaju upravo ono što nam je najvažnije i najpreče, počevši od zdravlja koje najčešće stavljamo na prvo mesto.

Vladati smirenošću u svakom iskušenju je prvi, neophodan i nezamenljiv uslov samokontrole koja nam čuva zdravlje, balans i životnu radost. S kojim alatima i veštinama raspolažemo i koje blagotvorne prakse su nam nadohvat ruke da bismo postali otporni na svaku vrstu stresa, upoznaće nas Dragan Lončar, učitelj joge i meditacije.

Simptomi koje na nivou tela i ega prepoznajemo kao reakciju na mogući gubitak neke životne vrednosti imaju svoj koren u našim nesvesnim programima koji nas uslovljavaju. Stres se hrani našim "zaboravljenim" strahom i bolom i potisnutim zavisnostima. Da bismo se oslobodili okova te uslovljenosti neophodno je prvo da naučimo kako da se u trenutku stresa iznutra distanciramo od izazova i izaberemo svojom voljom reakciju koju želimo.

Učešćem u radionici koju vodi Dragan Lončar saznaćete kako da se pomoću različitih tehnika povežete sa svojom dušom da biste na površinu svesnog uma izneli nesvesne programe koji podstiču neopravdan strah i prekomernu agresiju kao odgovor na stres.
Objasniće kako nam joga služi da osvetlimo samskare, duboko usađene izazivače stresa, nastale kao traume iz ranijih iskustava naše duše. Jer, u ovaj život smo došli da "potrošimo" nakupljenu karmu i da je se oslobodimo.

Predavač će nas uputiti kako da iskoristimo energetsku pozadinu stresa da bismo se bez dublje psihoanalize i psihoterapije vremenom oslobađali od potisnutih okidača strepnje, anksioznosti, brige pa čak i akutne panike. Kojim metodama u svakodnevnom životu da demontiramo otpore koji su glavni uzrok našeg nezadovoljstva i patnje? Kako da isključimo prevlast 5 čula da bismo se povezali sa svojom dušom koja nam se preko stresa direktno obraća sa ciljem da se promenimo?
 
Istina je jedna i ona je iznad svih religija. Tačnije, ona je sadržana u svim religijama. Zato je dubokoumnom duhovnom istraživaču kao što je Dragan Lončar lako da osvetli paralelu između veda i pravoslavlja. A ta paralela je nedvosmisleno podržana rezultatima istraživanja Sergeja Nikolajeviča Lazareva, kako u teorijskom tako u njegovom praktičnom radu sa pacijentima.

Radionica se osim predavanja, sastoji i od praktične demonstracije  pomoćnih tehnika i vođene meditacije protiv stresa.

Komentari (0)