Dostava i plaćanje

Opcije plaćanja i dostave knjiga:


Porudžbinu možete platiti koristeći Vašu VISA, MasterCard ili Maestro platnu karticu. Potrebno je da izaberete način plaćanja Visa, Master ili Maestro. Plaćanje nije moguće u stranoj valuti. 

Kupac koji koristi uslugu online plaćanja karticama preko našeg sajta u obavezi je da ispuni sledeće uslove: 

Isporuka robe je moguća na teritoriji Srbije i u inostranstvu i isključivo na adresu koja je navedena na korisničkom profilu. Samo vlasnik platne kartice može izvršiti plaćanje.

Izjava o konverziji 


Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu. Hvala Vam na razumevanju. 

Plaćanje pouzećem (dostupno na teritoriji Srbije): 


Porudžbine se šalju kurirskom službom Post Express i plaćaju se pouzećem, u gotovini, prilikom isporuke. Na ukupan iznos se dodaju poštanski troškovi (prema cenovniku kurirske službe), kao i provizija pošte za uplatu sredstava na račun primaoca. Sve pošiljke šaljemo s naznakom dostave do 19 h, jeftinijom opcijom, koja iznosi 200 dinara (za pošiljke do 500 gr, dok je cena pošiljki preko 500 gr - 250 din.). Ukoliko je dostava potrebna da vam se izvrši do 12 h, ona je skuplja za 50 dinara i molimo vas da to navedete u napomeni prilikom porudžbine. 


Plaćanje unapred - uplata na račun (dostupno na teritoriji Srbije): 


Uplatom na račun (iznos porudžbine + poštanski troškovi), štedite na poštanskim troškovima. Porudžbinu šaljemo kurirskom službom Post Express. Prilikom porudžbine, odabirom načina plaćanja „Uplatnica“, dobićete instrukcije za uplatu i primer popunjene uplatnice. Takođe će vam stići i na email. Nakon uplate, porudžbinu ćemo realizovati u roku od 2 dana. 

Dostava u inostranstvo


Porudžbine iz inostranstva se realizuju uplatom na sajtu putem kartica ili Pay Pal. Naručene pošiljke iz Srbije nije moguće slati pouzećem u inostranstvo jer to ne dopušta zakon (nijedne države na svetu). Na sajtu možete da u korpu ubacite artikle koje želite da kupite i biće vam odmah izračunata poštarina kako za Srbiju (plaćanjem unapred -  uplatnicom i pouzećem) tako i za inostranstvo. 
Odabirom plaćanja putem kartica ili Pay Pal direktno na sajtu uplaćujete ukupan iznos porudžbine + poštanske troškove. Knjige šaljemo kao preporučenu tiskovinu državnom poštom, tj. najpovoljnijom opcijom. Čitaoci nakon slanja dobijaju uvid u promenu statusa pošiljke, kao i prijemni broj pošiljke koju mogu pratiti na sajtu Pošte Srbije. 

Ukoliko primalac ne preuzme pošiljku iz inostranstva i ona se vrati usled problema s njegove strane (nije je preuzeo ili je pošta napravila propust i sl.), izdavačka kuća je izložena gubitku jer mora platiti poštanske troškove za povraćaj pošiljke koji su isti kao i za slanje. U tom slučaju ćemo kupcu refundirati iznos knjiga umanjen za nastale troškove nastale povraćajem pošiljke.

Vaša odgovornost prilikom porudžbine, napomena, otkazivanje/vraćanje porudžbine, problemi s poštom

Molimo Vas da pre nego što izvršite porudžbinu pouzećem, budete sigurni da ćete pošiljku odgovorno i preuzeti, jer ukoliko to ne učinite, pošiljka će nam se vratiti uz plaćanje dvostrukih poštanskih troškova. Kupci koji ne preuzmu porudžbine pouzećem trajno gube mogućnost naručivanja (mogu kupovati isključivo tako što će porudžbinu uplatiti unapred).

Kupce iz inostranstva molimo da prate status pošiljke na sajtu Pošte Srbije nakon što im dostavimo broj pošiljke i odmah je preuzmu u svojoj pošti ukoliko se pojavi status "Ostavljen izveštaj", "Obavešten" ili "Pokušana dostava", jer to znači da pošta nije nikoga zatekla na adresi ili da poštar nije mogao da je pronađe, i da će se pošiljka u roku od 5 dana vratiti pošiljaocu, uz plaćanje dvostruke poštarine. Ukoliko se to desi, odnosno knjige se vrate krivicom primaoca zbog neuspešne dostave, izdavačka kuća nema obavezu da knjige ponovo šalje o svom trošku. 

Ukoliko se predomislite, želite da odgodite porudžbinu ili je poništite - molimo da nam javite na vreme - pre nego što smo je poslali i izložili se nepotrebnim troškovima, kao i vremenu i energiji neophodnim za pakovanje, popunjavanje, štampanje formulara i dr. 

Molimo vas da prilikom registracije na sajtu odgovorno popunite sva predviđena polja (adresa, broj stana, sprata i sl.), telefonski broj  i email adresu (na koju dobijate kupljene ulaznice i druge artikle u elektronskom formatu). Takođe vas molimo da upisujete tačan naziv svog mesta i poštanski broj, ma koliko mesto bilo malo i pripadalo nekoj Opštini, jer slanje pošiljki vršimo preko aplikacije Pošte Srbije, koja u svojoj bazi poseduje spisak svih mesta u Srbiji.

Na stranici porudžbine imate mogućnost da unesete napomenu, kao npr. da li želite da vam se porudžbina ispostavi do 12 ili do 19 h. Molimo vas da napišete sve informacije koje mogu biti od pomoći poštanskoj službi da pronađe tačnu adresu i uspešno izvrši dostavu. Upišite u polje napomene sve što može biti od značaja (broj stana, sprat, naziv firme, neke specifičnosti u kraju, natpis na interfonu, vratima i dr.). Imajte na umu da mi nismo poštanska služba, već izdavačka kuća i da vašu porudžbinu od nas preuzima potpuno druga firma, pa je zato važno da svi podaci budu ispravni, da se pošiljka ne bi vratila. Takođe, ispunjenje nekih specijalnih zahteva, poput "Želim da mi se dostava izvrši između 13 i 14 h), nije u našoj nadležnosti, pa čak ni kurirske službe. Opcije dostave su do 12 i do 19 h. Mi ćemo svakako vaš zahtev proslediti, upisati u napomenu na adresnici, ali da li će on biti ispunjen - to ni najmanje ne zavisi od nas, već od unutrašnje organizacije kurirske službe Post Express.

© 2022 Aruna. Sva prava zadržana.

Web development: Zea Stim R&D